Nieuwe zege Sam Bennett in Turkije

Geplaatst op donderdag 12 oktober 2017 om 15:57
Sam Bennett

De derde etappe in de Ronde van Turkije is wederom gewonnen door Sam Bennett. De renner van Bora-Hangrohe won na een 128 kilometer lange etappe tussen Fethiye en Marmaris voor de derde dag op rij de sprint. Edward Theuns moest opnieuw genoegen nemen met een tweede plek.

Op de derde dag verliet het peloton vandaag de kustlijn voor een etappe waarin het peloton het binnenland opzocht. Drie renners vormden de vlucht van de dag. Greg Daniel (Trek-Segafredo), Thomas Deruette (WB Veranclassic Aqua Protect) en Ferit Samli (Turkse selectie) kregen een vrijgeleide van het peloton en reden een maximale voorsprong van zes minuten bij elkaar. Wilier Triestina – Selle Italia bepaalde aan kop van het peloton het tempo. Roberto Silva (Funvic/Brasil) probeerde in zijn eentje de oversteek te maken naar de kopgroep, maar slaagde daar niet in.

In de slotfase ging Daniel er na een tussensprintje alleen vandoor. Hij reed een tijdje solo aan kop, maar op elf kilometer van het einde zou hij als laatste vluchter worden ingerekend. In de finale werd het peloton tijdens een beklimming op een lint getrokken. Edoardo Zardini (Bardiani-CSF) probeerde te ontsnappen, maar slaagde er niet in om voorop te blijven. Het peloton brak in stukken, maar de tweede groep slaagde er in de afdaling weer in om aan te sluiten.

Een uitgedund peloton zou om de overwinning sprinten. In de straten van Marmaris nam Bora-Hansgrohe het initiatief over. Bennett maakte vervolgens het voorbereidingswerk van zijn ploeggenoten vakkundig af en wist met enkele fietslengtes verschil zijn derde zege in drie dagen te boeken.

Bennett blijft logischerwijs aan de leiding van het algemeen klassement. Morgen volgt er in de Ronde van Turkije een bergetappe.


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties