‘Tour de France 2018 krijgt tijdrit op voorlaatste dag’

Geplaatst op donderdag 12 oktober 2017 om 13:38

De Tour de France krijgt volgend jaar opnieuw een tijdrit op de voorlaatste dag. Dat schrijven de Franse regionale kranten Sud Ouest en France Bleu.

Op zaterdag 28 juli zal er naar verluidt in het zuidwesten van Frankrijk tussen Saint-Pée-sur-Nivelle en Espelette een individuele rit tegen de klok verreden worden. Het zou gaan om een dertig kilometer lange tijdrit over een golvend parcours, waarin een echte beklimming ontbreekt.

Afgelopen jaar kende de Tour op de voorlaatste dag een tijdrit in Marseille. Het volledige parcours van de Tour de France 2018 wordt aanstaande dinsdag bekendgemaakt.

Dumoulin heeft nog geen keuze gemaakt
De opname van een tijdrit in een etappeschema zou goed nieuws betekenen voor Tom Dumoulin. De Limburger herhaalde in La Gazzetta dello Sport dat hij nog geen keuze heeft gemaakt tussen de Giro en de Tour. “Ik heb nog niets beslist. Het klopt dat ik in de Vuelta en de Giro al voor het klassement heb gereden, maar in de Tour nog niet. Maar als de Tour een route heeft die mij niet ligt, waarom zou ik er dan heen gaan om te winnen? Ik hou van de Giro en zou er graag terugkeren.” Het parcours van de Giro wordt bekendgemaakt op 29 november.


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties