‘Wout Poels heeft de potentie om podium te rijden in een grote ronde’

Geplaatst op donderdag 12 oktober 2017 om 10:00

Wout Poels heeft het in zich om in de toekomst op het eindpodium van een grote ronde te staan. Dat zegt zijn ploegleider Servais Knaven in WielerFlits Live. “Ik denk dat de mogelijkheid zeker daar is dat hij volgend jaar al kopman is”, geeft Knaven aan.

“De vraag is of hij het aan kan”, voegt Knaven daar aan toe. Meermaals heeft Poels aangegeven ooit het kopmanschap te willen dragen in een grote ronde, maar het is er tot op heden nog niet van gekomen voor de Limburgse klimmer. “Ik denk dat hij het absoluut wil, alleen moeten we bij Wout heel goed kijken: hoe komt hij de eerste week door? Dat is altijd zijn zwakste week en daar verliest hij de tijd die hij niet mag verliezen om in een grote ronde voor het podium te gaan.”

Ook binnen Sky is men op zoek naar de oorzaak. “We zijn al heel lang aan het kijken hoe dat zo komt, maar dat is heel moeilijk”, legt de winnaar van Parijs-Roubaix 2001 uit. “Hij heeft vaak wat opstartproblemen, maar hij heeft ook zeker de potentie om podium te rijden in een grote ronde.”

Concurrentie
Binnen de selectie Sky is Poels niet de enige renner die als kopman uitgespeeld kan worden. Zo beschikte de ploeg dit jaar naast Froome ook over Geraint Thomas en Mikel Landa, die allebei naar voren geschoven werden in de Giro 2017. Knaven: “Ik denk dat Wout wel bewezen heeft dat hij net zo goed is als de concurrentie.”

“De Giro is zeker een heel mooie koers voor Wout. Hij houdt heel erg van Italië en koerst er graag. Wie weet is dat een optie voor volgend jaar”, legt zijn ploegleider uit. De gesprekken met renners en begeleiding over het koersprogramma voor 2018 moeten nog plaatsvinden.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties