Bennett: “Ik wil graag op tien seizoenszeges uitkomen”

Door Youri IJnsen, woensdag 11 oktober 2017 om 18:11

foto: Sirotti

Net als dinsdag, trok Sam Bennett ook aan het langste eind in de tweede etappe van de Presidential Cycling Tour of Turkey 2017. De 26-jarige Ier moest in de laatste meters opnieuw het gevecht aan gaan met Edward Theuns, maar voor de tweede maal was de sprinter van BORA-hansgrohe de betere. Volgens Bennett is hijzelf bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière, vertelt hij tegen onder andere WielerFlits.

Lange dag
Het peloton deed het rustig aan woensdag. Een duidelijke keuze van BORA-hansgrohe, vertelt de klassementsleider. “Het was een lange dag, veel langer dan we hadden verwacht. Het was moeilijk om de koers te controleren. Trek-Segafredo wilde mee glippen in de ontsnapping. Wij wilden niet een al te grote groep laten wegrijden, om het net als gisteren op een sprint aan te laten komen. Helaas waren er maar twee renners op de kop van de koers. Daarom hebben wij heel langzaam gereden, omdat we wilden dat ze zo lang mogelijk wegbleven. We hebben het tempo op hen aangepast. Het was best moeilijk omschakelen toen het tempo de hoogte in ging, omdat je benen wakkergeschud werden. Als het tempo vandaag iets hoger had gelegen, was het iets gemakkelijker geweest. Ik hoop niet dat we morgen hetzelfde gaan doen.”

‘Ik wilde net als gisteren vroeg beginnen’
Uiteindelijk werden de twee ruim voor de finish gegrepen. Ondanks het lage tempo, was het volgens Bennett niet gemakkelijk voor zijn ploeg. “De jongens hadden al de gehele dag hard gewerkt. Het is moeilijker dan je denkt om een kopgroep zoals vandaag te controleren. Maar de ploeg heeft weer fantastisch werk geleverd gedurende deze lange en warme dag. Vooral Leopold König deed lange beurten op kop, hem wil ik in het speciaal bedanken. Helaas kwamen we niet met drie man door de laatste bocht, zoals we eigenlijk hadden afgesproken. We zijn toen in het wiel van Trek-Segafredo gedoken en dat bleek een goede keuze. Ik wilde net als gisteren vroeg aan gaan. Dus toen Theuns uit het wiel van Boy van Poppel kwam, zette ik ook mijn sprint in.” De Ier kwam al vrij vlotjes over de Belg heen, waarna de zege geen enkel moment meer in gevaar kwam.

Nog twee keer winnen in Turkije
“Het ging vandaag weer erg goed”, blikt de sprinter terug tijdens de persconferentie. “Dit is mijn achtste seizoensoverwinning en daar ben ik echt blij mee. Ik hoop er nog tien van te maken, dat is elk seizoen mijn doel. Maar ik vrees dat het lastig wordt. Ik kan het alleen maar dag per dag bekijken. Er zijn nog maar vier etappes te gaan. Tien overwinningen is veel gevraagd, maar we gaan er zeker voor. Op dit moment moet ik tevreden zijn met acht overwinningen. Dat heb ik nog nooit in mijn carrière behaald in één seizoen. Ik zie wel dat ik mezelf ontwikkel en daarom is dit ook goed voor het moraal. Ook tijdens het off season. Het kan alleen maar goede dingen met zich meebrengen.”

Rust was het sleutelmoment
Bennett was de laatste week sowieso al op schot. Vorige week won hij de Sparkassen Münsterland Giro en dinsdag was hij al de beste in de eerste Turkse rit. Zijn verklaring voor zijn goede vorm is rust. “Na de Giro d’Italia voelde ik me erg moe. Ik vond het moeilijk om me opnieuw fris te voelen. Mijn coach heeft daarin fantastisch werk geleverd. Elke keer als ik met informatie kwam, luisterde hij naar mij. Hij probeerde echt te helpen en dat heb ik enorm gewaardeerd. Er zijn mensen die zeggen: ‘Het zit in je hoofd’. Maar uiteindelijk startte ik in de GP de Fourmies, waar ik niet eens in staat was om de vijftig kilometer vol te maken.”

Tour Down Under
“Mijn coach heeft mijn verhaal toen opnieuw aangehoord en zei meteen: ‘Neem een week tot tien dagen vrijaf'”, gaat Bennett verder. “Dat is nu vier weken geleden. Daarna heb ik nog een week rustig getraind, om vervolgens de intensiteit te verhogen. Omdat ik een zwaar begin van het seizoen heb gehad, miste ik zoals ik al zei dus de frisheid. Maar na die rustperiode voelde ik me weer goed. Dat ga ik ook na dit seizoen doen, omdat ik alweer start in de Tour Down Under. Het is een lang jaar geweest, ook al had ik een break in het midden van het seizoen. Om mijn hoofd en lichaam te resetten, ben ik na deze koers toe aan vakantie. Daar kijk ik echt naar uit, om mijn batterij weer op te laden.”


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties