Trek-Segafredo hengelt naar Thomas als kopman voor 2019

Door Koen Middendorp, woensdag 11 oktober 2017 om 17:03
Geraint Thomas

Foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Het afscheid van Alberto Contador hing al een tijdje in de lucht. Toch kwam de aankondiging van de Spanjaard vlak voor de Vuelta voor teammanager Luca Guercilena als een behoorlijke donderslag bij heldere hemel. Door de relatief late bekendmaking van El Pistolero besloot Trek-Segafredo af te zien van het aantrekken van een vervanger voor komend seizoen.

Voor 2019 is de Amerikaanse formatie er echter wel op gebrand de leegte op te vullen die is achtergelaten door de meervoudig grote ronde winnaar. Iemand die hoog op het verlanglijstje staat, is Geraint Thomas. De 31-jarige Brit staat nog één jaar onder contract bij Sky. “Thomas is absoluut een renner waarin wij geïnteresseerd zijn. Maar we weten ook hoe moeilijk het is om een dergelijke renner aan te trekken. We zullen voorzichtig te werk gaan, zodat we de juiste coureur aantrekken”, aldus Guercilena in een gesprek met Cyclingnews.

Voor volgend jaar vestigt Guercilena zijn hoop opnieuw op de kopmannen Mollema en Degenkolb. De Groninger zal in de Tour van 2018 opnieuw vol voor het klassement gaan, na in de voorbije Ronde van Frankrijk met succes de rol te hebben aangemeten van rittenkaper. “Mensen vergeten snel dat Bauke in de Tour van 2016 tweede stond in het klassement, en dat met nog maar twee zware etappes te gaan. Het zou mooi zijn als we ons volgend jaar opnieuw in eenzelfde situatie bevinden.”


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties