Bennett sprint opnieuw superieur naar winst in Turkije

Door Koen Middendorp, woensdag 11 oktober 2017 om 16:35
Sam Bennett

Foto: Sirotti

Sam Bennett heeft na de openingsrit ook de tweede etappe in de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. De Ier van BORA-hansgrohe toonde zich superieur na een chaotische sprint. Edward Theuns en Ricardo Minali finishten aan het achterwiel van de Ier. Bennett verstevigt door zijn tweede ritwinst ook zijn leidende positie in het klassement.

Mirco Maestri (Bardiani-CSF) en Murilo Affonso (Funvic/Brasil Pro Cycling) besloten gezamenlijk om op avontuur te trekken. Onder zeer zonnige en zomerse omstandigheden wisten de twee dappere vluchters een voorsprong uit te bouwen van meerdere minuten. De randvoorwaarden leken gecreëerd voor een geschiedenisloze etappe, maar een valpartij op een zestigtal kilometer van de streep zorgde toch voor flink wat consternatie. Het grootste slachtoffer bleek namelijk Sergei Chernetckii. De 27-jarige coureur van Astana werd vooraf beschouwd als een van de topfavorieten voor eindwinst, na een sterk najaar met onder meer tiende plaats in de Ronde van Lombardije. De Rus, die hard op zijn gezicht terecht was gekomen, bleek echter te gehavend om nog door te gaan.

Zonder Chernetckii liet het peloton, onder leiding van Trek-Segafredo en het BORA-hansgrohe van leider Sam Bennett, de twee vluchters spartelen. Met nog 25 kilometer te gaan hadden de twee nog altijd een voorgift van een kleine twee minuten, maar het peloton reed in een mum van tijd het gat dicht. Op twaalf kilometer van de finish was het liedje van de twee aanvallers uitgezongen.

Met het naderen van finishplaats Fethiye was het CCC Sprandi Polkowice dat de controle nam op drie kilometer van de streep. De Polen werden echter afgelost door de mannen van UAE Emirates en Trek-Segafredo. Onder de vod van de laatste kilometer was de chaos echter compleet. Een hectische sprint was het gevolg, en het was Sam Bennett die opnieuw superieur naar de bloemen snelde. 


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties