Reichenbach maanden uitgeschakeld

Geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017 om 16:24

Sebastien Reichenbach is maanden uitgeschakeld door de gevolgen van zijn val in de Tre Valle Varesine. De renner van FDJ brak vorige week zijn elleboog en bekken. Reichenbach beweert opzettelijk ten val te zijn gebracht door Sky-renner Gianni Moscon.

Volgens zijn ploeg FDJ kan hij waarschijnlijk pas in januari de trainingen hervatten, waardoor zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen een forse vertraging oploopt. Reichenbach is inmiddels thuis in Zwitserland om verder te revalideren.

Volgens Reichenbach haalde Moscon verhaal na een tweet van de Zwitser eerder dit jaar. Toen Moscon in de Ronde van Romandië Reichenbachs ploeggenoot Kévin Reza racistisch bejegende, schreef de Zwitser op Twitter het volgende: “Ik ben geschokt dat er nog altijd dwazen in het profpeloton rijden die collega’s racistisch beledigen. Je bent een schande voor onze sport!”. Naar aanleiding van dat bericht, zou de 23-jarige Italiaan de Zwitser tijdens de koers hebben opgezocht. Reichenbach heeft inmiddels een klacht ingediend tegen Moscon.


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties