Sam Bennett sprint eenvoudig naar winst in Turkije

Geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017 om 15:35
Sam Bennett

De openingsetappe in de Presidential Cycling Tour of Turkey is gewonnen door Sam Bennett. In de straten van finishplaats Kemer was de Ier overtuigend de snelste.

De eerste etappe kende een traditioneel wedstrijdverloop. De 176 kilometer lange rit langs de kust werd gekleurd door een kopgroep van zes renners. In eerst instantie sprong een viertal weg uit het peloton. Onur Balkan, Batuhan Özgür (Turkey) en Alex Turrin (Wilier Triestina-Selle Italia) en Flavio Santos (Funvic/Brasil) wisten weg te komen. Zij kregen later gezelschap van het Italiaanse duo Vincenzo Albanese en Simone Sterbini (Bardiani-CSF).

Het zestal kon onderweg de punten bij de tussensprints en bergprijs verdelen. Het koersverloop bleef ook daarna overzichtelijk. Op 62 kilometer van het einde most Özgür als eerste lossen in de kopgroep. Het vijftal wist het vol te houden tot 35 kilometer van de finish.

Het compacte peloton reed daarna als een lang lint naar de finish. Vlak voor de slotkilometer werd de groep nog ontregeld door een valpartij. Onder andere Jesper Hensen kwam hard ten val bij het uitdraaien van een bocht. In de spits van de groep werd ondertussen gestreden om de ritzege. In een lange sprint toonde Bennett zich overtuigend de sterkste.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties