Bouhanni excuseert zich voor reactie tegenover ‘gevaarlijke’ Barbier

Door Koen Middendorp, zaterdag 7 oktober 2017 om 13:33

Foto: Sirotti

Nacer Bouhanni was afgelopen donderdag opnieuw de hoofdpersoon in een heetgebakerde sprint. De Franse snelheidsduivel van Cofidis kon zich in Parijs-Bourges niet mengen in de sprint om de zege, naar eigen zeggen omdat zijn landgenoot en latere winnaar Rudy Barbier hem van de weg reed met nog tweehonderd meter te gaan.

Na de finish ging de voormalig bokser op emotionele wijze verhaal halen bij de renner van AG2R La Mondiale. Een van de soigneurs van de WorldTour-formatie moest tussen beide kemphanen komen. Op Twitter biedt Bouhanni nu zijn excuses aan voor zijn reactie, maar blijft erbij dat Barbier gevaarlijk acteerde in de sprint. “Ik reageerde emotioneel na de wedstrijd, maar dat komt vooral omdat ik heel erg schrok. De sprint van Barbier was bijzonder gevaarlijk en tegen alle regels in. Ik kon maar net een valpartij ontwijken, die veel meer renners in gevaar had kunnen brengen.”

Er zijn geen duidelijke beelden van het bewuste incident, maar Bouhanni schetst in zijn verklaring de aanloop naar de sprint. “Ik moest uitwijken naar de stoep omdat Barbier me opzettelijk van de sokken reed toen ik het wiel zat van mijn ploegmaat Christophe Laporte. Ik kon maar net langs enkele obstakels scheren. Iedereen heeft gezien wat er is gebeurd.”

Rudy Barbier en AG2R La Mondiale hebben nog niet gereageerd op de beschuldigingen van Bouhanni.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties