Puck Moonen krijgt De Jong en Van ’t Geloof als ploeggenotes bij Lotto Soudal

Door Youri IJnsen, woensdag 4 oktober 2017 om 15:32

Puck Moonen - foto: Marcel Koch

De vrouwenploeg van Lotto Soudal heeft haar selectie voor 2018 compleet gemaakt. Er rijden komend seizoen drie Nederlandse rensters bij het team van Dany Schoonbaert. De Belgische selectie versterkte zich met Demi de Jong (Parkhotel Valkenburg-Destil) en de 21-jarige Marjolein van ’t Geloof (Jan van Arckel). Zij moeten met Instagram-hit Puck Moonen – die haar contract met één jaar verlengde – volgend seizoen zorgen voor het mooie weer.

“Demi stond hoog op ons lijstje omdat we weten wat ze voor een ploeg kan betekenen”, vertelt Schoonbaert in een persbericht.  “Ze heeft alle kwaliteiten om het ver te schoppen en heeft daarbovenop ook nog eens een neus voor goede ontsnappingen. In het verleden reed ze bij Boels-Dolmans en Parkhotel Valkenburg, beide gerenommeerde namen in het peloton die haar de nodige ervaring hebben bijgebracht. Marjolein is Nederlands kampioene bij de elite zonder contract en reed afgelopen seizoen voor Jan van Arckel. Ze houdt van waaierkoersen en dat is een mooie troef aangezien we toch een mooi Nederlands programma rijden.”

Moonen wil doorbreken
Moonen is in haar nopjes met de verlengde verbintenis bij Lotto Soudal. “Ik ben blij mijn contract bij Lotto Soudal te kunnen verlengen. Ik hoop dat ik me net als dit seizoen weer op een aantal vlakken kan verbeteren. Op die manier hoop ik volgend jaar door te breken”, schrijft ze op haar Instagram-account.


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties