Van Vleuten over baanavontuur: “Ultiem doel is wereldkampioen op achtervolging”

Door Youri IJnsen, woensdag 4 oktober 2017 om 09:15

Annemiek van Vleuten was afgelopen zaterdag een opvallende deelneemster aan de Superprestige-cross in Gieten. Dat deed de kersvers wereldkampioene tijdrijden voor de lol en ze genoot met volle teugen. Deze winter gaat de Wageningse baanwielrennen en daarbij hoopt ze eind februari het WK in Apeldoorn te halen. “Ik hou van nieuwe uitdagingen”, vertelt ze voor de camera van WielerFlits.

‘De individuele achtervolging kan me best wel liggen’
De renster van Orica-Scott – op dit moment op de UCI World Ranking de beste wegrenster ter wereld – focust zich eerst op het EK Baanwielrennen in Berlijn (19 t/m 22 oktober 2017). “Ik had al lang geleden het plan opgevat om voor de individuele achtervolging te gaan. Ik ben best wel goed in korte prologen. […] De individuele achtervolging kan me best wel liggen. Afgelopen februari heb ik al met de baanselectie meegetraind en in juni heb ik nog een blok meegedaan. We gaan nu op het EK Baanwielrennen kijken hoe ver ik kan komen op de individuele achtervolging en of ik überhaupt iets te zoeken heb op het WK Baanwielrennen volgend jaar.” Die kampioenschappen vinden dus plaats in Apeldoorn, tijdens het Vlaamse openingsweekend (28 februari t/m 4 maart) op de weg.

Wanneer zien we Van Vleuten in de regenboogtrui?
Wie Van Vleuten voor het eerst in haar regenboogtrui in actie wil zien, moet naar Australië. Daar rijdt ze van 1 tot en met 3 december de Tour of Bright, die aftrapt met een tijdrit. “En daar zijn jullie allemaal welkom”, knipoogt de wereldkampioene. “Maar ik zal de komende tijd veel op de tijdritfiets trainen, denk ik. Dus rondom Wageningen is-ie, als ik op de tijdritfiets rij, al te zien”, glundert Van Vleuten, die in Gieten alle tijd nam om bij te kletsen met toeschouwers en op de foto te gaan met fans van alle leeftijdscategorieën.


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties