Nibali hervat seizoen in Giro della Toscana

Geplaatst op maandag 25 september 2017 om 14:45

Vincenzo Nibali hervat morgen zijn seizoen. De Italiaan komt deze week in eigen land in actie tijdens de Giro della Toscana en de Coppa Sabatini. Nibali liep op de voorlaatste dag van de Vuelta nog een microfractuur in zijn rib op.

“Ik ben nog steeds aan het herstellen van mijn valpartij, maar mijn conditie wordt steeds beter. Ik ben blij om terug te keren naar Toscane. Ik heb er veel fans en het voelt als mijn tweede thuis”, aldus Nibali. De nummer twee van de Vuelta start als kopman in Toscane. Naast Nibali staan ook de namen van onder meer zijn ploeggenoten Sonny Colbrelli en Giovanni Visconti, Louis Meintjes (UAE Emirates), Mark Cavendish (Dimension Data) en de Nederlander Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) op de startlijst. Nibali rijdt de wedstrijd mede ter voorbereiding op de Ronde van Lombardije, die op zaterdag 7 oktober op de kalender staat.

De Giro della Toscana bestaat uit twee etappes. De 181 kilometer lange openingsrit met start en aankomst in Pontedera gaat over een golvend parcours. De tweede rit naar Volterra kent een aankomst heuvelop. De Coppa Sabatini wordt donderdag verreden in en rond het plaatsje Peccioli. Vorig jaar werd de semi-klassieker (1.1) gewonnen door Sonny Colbrelli.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties