Greg Van Avermaet: “Ik had geen superdag”

Geplaatst op maandag 25 september 2017 om 08:54

Greg van Avermaet - Foto: Sirotti

België is er zondag tijdens de wegwedstrijd van het WK in het Noorse Bergen niet in geslaagd om een medaille te veroveren. Onze zuiderburen gingen met een ijzersterke selectie van start, maar stonden na afloop met lege handen. Een zesde plaats voor Greg Van Avermaet bleek het maximaal haalbare.

“Veel meer zat er niet echt in”, reageert Van Avermaet in de Belgische kranten. “Als ik me op het eind wat beter positioneer in de sprint eindig ik misschien nog derde, maar eigenlijk was het beste er al af. Ik ben ontgoocheld, maar ook niet al te zwaar. Ik had geen superdag.”

Hij is van mening dat wereldkampioen Sagan het slim gespeeld heeft. “Peter reed een defensieve koers. Ik heb hem de hele koers niet gezien. Pas in de laatste vier kilometer is hij mij voor de eerste keer gepasseerd. Hij was misschien ook niet heel goed op de klim, maar hij maakt het wel af en dus rijdt hij de perfecte koers. Hij heeft verdiend gewonnen.”

Het seizoen van de leider in de WorldTour is waarschijnlijk voorbij. “Ik moet er nog eens over nadenken, maar normaal rijd ik niets meer,” aldus Van Avermaet.

De Belgische ploeg verloor in de slotfase enkele belangrijke pionnen, toen Tiesj Benoot, Jens Keukeleire en Jasper Stuyven ten val kwamen. De renners kwamen volgens Het Nieuwsblad ten val door een jasje van een toeschouwer, dat over de rand van de hekken hing.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties