Bisnummer Van der Poel in Waterloo

Geplaatst op zondag 24 september 2017 om 23:43
Mathieu van der Poel

Foto: Orange Pictures - Sportfoto

Mathieu van der Poel heeft na de wereldbekermanche in Iowa, nu ook die in Waterloo op zijn naam geschreven. De Nederlander reed de gehele wedstrijd alleen aan de leiding en bleef Daan Soete en Corné van Kessel voor.

Beslist in eerste bocht
Meer dan een bocht had Mathieu van der Poel eigenlijk niet nodig om van de rest af te geraken. De Nederlands kampioen schoot, zoals we hem kennen, enorm explosief uit de startblokken en ging met veel snelheid in de eerste bocht. Lars van der Haar kwam ten val en op die manier kreeg de topfavoriet een gat. De jonge Van der Poel had vooraf nochtans aangekondigd er al niet van bij de start in te vliegen, omdat hij de hoge temperaturen in de Verenigde Staten vreesde.

Dat zijn op papier grootste concurrent Wout van Aert geen al te beste start kende, kwam de spanning natuurlijk ook niet ten goede. Van Aert kwam zo diep in het pak terecht en kreeg tot overmaat van ramp ook nog eens te maken met een technisch probleem.

Telenet-Fidea in de achtervolging
Dus was het aan de jongens van Telenet-Fidea om achter Van der Poel het heft in handen te nemen. In eerste instantie was dat Quinten Hermans, maar pas onder impuls van Daan Soete en Corne van Kessel ontstond er een achtervolgend groepje. Ook Tim Merlier, een ploegmaat van Van Aert, en Michael Vanthourenhout haakten hun wagonnetje aan. Maar wel ver achter de eenzame leider Van der Poel, die na een drietal ronden al meer dan een halve minuut was weggereden van de rest.

Spectaculair verder blijven uitlopen, dat hoefde voor Van der Poel niet. Een voorsprong van een dertig- a veertigtal seconden was wel voldoende om de rest van de wedstrijd met een gerust gemoed af te werken. Het toptalent bleef foutloos en kwam eigenlijk nooit nog in de problemen.

Van Kessel op het podium
Soete, Van Kessel, Merlier en Vanthourenhout maakten er intussen een spannende strijd van voor plek twee. Met name Soete, ook nog altijd maar 22 jaar, nam een groot deel van het werk voor zijn rekening en deed er alles aan om met een podiumplaats aan de haal te gaan. Door een val van Merlier in de slotronde kreeg hij samen met Van Kessel nog een gaatje, dat ze niet meer afstonden. De troepen van Sven Nys kregen zo twee renners op het podium.

Wereldbeker veldrijden 2017-2018
Uitslag manche 2: Waterloo

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea Lions)
3. flag-be Daan Soete (Telenet-Fidea Lions)
4. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
5. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles)
6. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
7. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles)
8. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions)
9. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions)
10. flag-be Tom Meeusen (Beobank-Corendon)

Cant sterkste vrouw
Bij de vrouwen heerste de wereldkampioene Sanne Cant. Ze bleef de Amerikaanse rensters Kaitlin Keough en Ellen Noble vlotjes voor. Sophie de Boer was de eerste Nederlandse op plek vier.


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties