‘WK ploegentijdrit verdwijnt vanaf 2020’

Geplaatst op vrijdag 22 september 2017 om 13:21

Kersvers UCI-voorzitter David Lappartient begint voortvarend aan zijn termijn als voorzitter van de mondiale wielerbond. De Fransman, die gisteren de verkiezing won, is meteen begonnen met het uitvoeren van zijn verkiezingsplan. Lappartient heeft aangegeven de WK ploegentijdrit voor mannen en vrouwen per 2020 te schrappen.

Een van de hoofdpunten uit het verkiezingsplan van Lappartient is het hervormen van de opzet van het wereldkampioenschap wielrennen. “In Innsbruck in 2018 en in Yorkshire in 2019 worden deze WK-wedstrijden nog wel gehouden, maar vanaf 2020 niet meer. Het onderdeel wordt op verzoek van de teams afgeschaft”, zegt hij tegen Direct Velo.

De ploegentijdrit moet op het wereldkampioenschap blijven

  • Eens (78%, 1.208 stemmen)
  • Oneens (22%, 340 stemmen)

Aantal stemmen: 1.548

Stem

Het WK ploegentijdrit maakt sinds 2012 onderdeel uit van het WK wielrennen. De afgelopen jaren slonk de interesse in de discipline, mede vanwege de hoge kosten die de teams zelf moeten dragen. Afgelopen zondag deden slechts elf WorldTour-teams mee aan de ploegentijdrit in Bergen. Vorig jaar in Doha waren dat slechts acht teams. De wereldtitel ging dit jaar bij zowel de mannen als de vrouwen naar Sunweb.

In WielerFlits Live pleitte Michael Boogerd voor een terugkeer van het WK ploegentijdrit voor landenteams.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties