WK 2017: Elena Pirrone ook wereldkampioen op de weg

Geplaatst op vrijdag 22 september 2017 om 12:13

Elena Pirrone heeft vier dagen na haar wereldtitel in de tijdrit ook de wereldtitel bij de junioren vrouwen in de wegwedstrijd gewonnen. De Italiaanse soleerde in Bergen naar de overwinning. Op twee rondes van het einde sprong ze weg, het peloton zou haar niet meer terugzien.

De Nederlandse deelneemsters speelden geen rol van betekenis in de finale van de 76,4 kilometer lange wedstrijd. De finale begon al vroeg. Onder leiding van Duitsland werd al op vijftig kilometer van het einde een grote schifting doorgevoerd tijdens de beklimming van Salmon Hill.

Met nog 25 kilometer te gaan werd het peloton opnieuw gespleten, ditmaal door Frankrijk en Italië. Op de kasseistrook reed daardoor een omvangrijke groep aan de leiding. Marit Raaijmakers en Lorena Wiebes zaten namens Nederland in de tweede groep, maar hun achterstand was al opgelopen naar meer dan anderhalve minuut.

Met nog twee rondes te gaan versnelde Pirrone. De Italiaanse had tijdens haar solo een beperkte voorsprong die schommelde tussen de twintig en dertig seconden. In de slotronde begon het ook nog eens te regenen, maar dat weerhield haar er niet van stug door te blijven fietsen. In de laatste kilometers slonk het verschil eventjes naar minder dan vijftien seconden, maar aan de finish hield ze toch nog een straatlengte voorsprong over. De sprint om het zilver werd overtuigend gewonnen door de Deense Emma Jorgensen. Het Italiaanse feestje werd compleet gemaakt door Letizia Paternoster, die het brons pakte.

Pirrone herhaalt in Bergen de prestatie van de Amerikaanse Chloe Dygart, die twee jaar geleden in Richmond de dubbelslag bij de junioren vrouwen realiseerde.

 


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties