Fabio Jakobsen over WK-parcours: “Vrij pittig, maar ik kan het aan”

Door Youri IJnsen, vrijdag 22 september 2017 om 10:23

foto: Léon van Bon

Na de succesvolle tijdritcampagne van de Nederlandse selectie op het WK Wielrennen in Noorwegen, staan vandaag de eerste wegwedstrijden op het programma. Bij de junioren vrouwen zijn Lorena Wiebes en Anne de Ruiter serieuze kanshebbers op eremetaal. Bij de beloften is het uitkijken naar Bram Welten en Fabio Jakobsen. Zij verkenden donderdag het parcours. Laatstgenoemde deelt zijn bevindingen met WielerFlits.

‘Hij is de favoriet’
Jakobsen is samen met het Russische supertalent Pavel Sivakov de belofte met de meeste UCI-zeges op zijn naam in 2017. De Nederlands U23-kampioen zegevierde zeven keer in een UCI-koers. De spurter won massasprints, maar liet zien ook de aanval niet te schuwen. Op die manier reed hij onder meer in Rundum den Finanzplatz U23 en de Profronde van Noord-Holland naar de overwinning.

Na de verkenning van het parcours in Bergen, ziet Jakobsen ook daar kansen. “We hebben donderdag twee rondjes gedaan. Een mooi parcours. Het is vrij pittig, maar het moet voor mij te doen zijn. Vooraf zag ik Christopher Lawless en Kristoffer Halvorsen als grote concurrenten, maar Lawless (ziek afgemeld, red.) start niet. Dan blijft Halvorsen over. Hij is de favoriet.”

Lees alles over het WK bij de beloften in onze voorbeschouwing.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties