Tim Wellens: “Belgen zullen er alles aan doen om er een zware wedstrijd van te maken”

Geplaatst op donderdag 21 september 2017 om 10:44

De Belgische ploeg is van plan om er zondag een zware wedstrijd van te maken. Dat vertelde Tim Wellens op een persconferentie voorafgaand aan de mondiale titelstrijd. De Belgen starten zondag met een bijzonder sterke selectie waarin Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert als kopman zijn aangewezen.

Wellens is van mening dat zijn ploeg zondag gebaat is bij een harde koers. “Het is 276 kilometer. Op het vlakke is dat al moeilijk. Een heuvelachtig parcours maakt het extra moeilijk”, citeert Sporza Wellens. “Als het dan nog koud is en het regent, wordt het een heel zware wedstrijd. Als we met 100 renners naar de streep gaan, is dat geen goed scenario voor de Belgische ploeg. We zullen er alles aan doen om er een zware wedstrijd van te maken en hopelijk is er dan iemand die het kan afmaken.”

Wellens rijdt zondag in dienst van zijn kopmannen en dicht zichzelf niet heel veel winstkansen toe. “In de eerste plaats ben ik hier voor de twee kopmannen. Daarachter ligt de wedstrijd open. Er moet geanticipeerd worden en ik ben waarschijnlijk de man die dat zal doen”, legt hij uit. “Als ik wereldkampioen wil worden, zal dat wel alleen maar met een verre vlucht kunnen gebeuren. Ik ben niet genoeg puncher om het in de laatste 5 kilometer af te maken.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties