Haussler verdedigt selectie: “Ik kan meedoen in de finale”

Door Youri IJnsen, woensdag 20 september 2017 om 11:24

foto: Luca Bettini/BettiniPhoto

De selectie van Heinrich Haussler bij Australië zorgde voor de nodige gefronste wenkbrauwen. De 33-jarige voormalig Duitser reed dit seizoen pas tien wedstrijddagen, waarvan zes in mei. De renner van Bahrain Merida vertelt tegen het Australische SBS dat de mensen zich geen zorgen hoeven te maken. “Ik geloof echt dat ik kan meedoen in de finale.”

Toch begrijpt Haussler wel waarom mensen zich afvragen waarom juist hij geselecteerd is, terwijl Simon Gerrans, Nathan Haas en Caleb Ewan zijn afgevallen. Na het WK van vorig seizoen kreeg de Australiër voor het eerst te maken met knieproblemen. Daaraan is hij het afgelopen jaar meerdere keren geopereerd en dat is de reden waarom Haussler pas tien keer in actie kwam dit seizoen. “Een paar dagen geleden werd ik voor het eerst wakker zonder dat ik mijn knie voelde”, verzekert hij.

Bling (kopman Michael Matthews, red.) en ik kunnen goed samenwerken”, gaat Haussler verder. “Het kan natuurlijk zijn dat Michael me er graag bij wilde hebben, maar dat weet ik niet zeker. Je moet geen renners meenemen die goed waren in januari, februari of maart. Ik geloof echt dat ik in staat ben om mijn werk te doen en dat ik kan meedoen in de finale.” De Australiër is in het bezit van een aflopend contract bij Bahrain Merida en twijfelde in augustus aan een verder verloop van zijn carrière.


Wielerkleding voor de lente nodig? Bekijk de nieuwe collectie!

Reacties Toon reacties Verberg reacties