WK 2017: Tom Pidcock kroont zich ook tot wereldkampioen tijdrijden bij junioren

Geplaatst op dinsdag 19 september 2017 om 13:44

foto: Wikimedia

Tom Pidcock heeft op imponerende wijze het wereldkampioenschap tijdrijden bij de junioren gewonnen. De Brit was in Bergen de sterkste tijdrijder. De Italiaan Antonio Puppio en de Pool Filip Maciejuk veroverden het zilver en brons. Daan Hoole finishte als beste Nederlander op de zevende plaats.

De 18-jarige Pidcock onderstreept met deze prestatie zijn status als multitalent. In februari veroverde hij al de regenboogtrui op het wereldkampioenschap veldrijden en in april mocht hij een kassei in de lucht tillen toen hij op de wielerbaan van Roubaix soleerde naar de zege in Parijs-Roubaix voor junioren.

Europees tijdritkampioen Andreas Leknessund begon voortvarend aan zijn tijdrit. De Noorse thuisrijder ging als laatste van start en leek in de beginfase als enige nog in staat om de tijd van Pidcock te benaderen. Bij het eerste tussenpunt, op de top van de enige beklimming van het traject, wist hij zelfs enkele seconden onder de tijd van Pidcock te duiken. De grote Noor bleek zich achteraf te hebben opgeblazen tijdens de beklimming. Al in de afdaling verloor hij veel tijd. Aan de finish moest hij uiteindelijk 32 seconden toegeven, wat hem een achtste plek opleverde.

Thymen Arensman, de tweede Nederlandse deelnemer, finishte als twaalfde. De nummer twee op het NK tijdrijden finishte op veertig seconden van Pidcock.


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties