Victor Campenaerts van LottoNL-Jumbo naar Lotto Soudal

Geplaatst op maandag 18 september 2017 om 21:52

Lotto Soudal heeft de komst van Victor Campenaerts aangekondigd. De regerend Europees kampioen tijdrijden maakt de overstap van LottoNL-Jumbo. Hij tekent een contract voor twee seizoenen.

“Sinds Victor prof is geworden heeft hij een gestage progressie geboekt. Hij werd elk seizoen beter”, legt teambaas Marc Sergeant uit. Hij roemt zijn kwaliteiten tegen de klok. “Hij heeft de voorbije jaren veel aan deze discipline gewerkt en daar kan hij nu de vruchten van plukken; zie zijn Europese titel. Victor is ook klaar om rittenkoersen van een week of minder te winnen, waarin een tijdrit een belangrijke rol speelt in het bepalen van het eindklassement, zoals in de voorbije Tour of Britain waar hij vierde werd. Victor straalt in het algemeen een grote gedrevenheid uit. Ik ben ervan overtuigd dat hij een aanwinst zal zijn voor onze ploeg in een discipline waarin we op dit moment niemand hebben die erbovenuit steekt.”

Campenaerts ziet zijn kwaliteiten tegen de klok als een belangrijk wapen. “Nu wil ik als prof tijdritten winnen voor Lotto Soudal en scoren in het algemeen klassement in rondes van een week zoals de BinckBank Tour, Ronde van België en Ronde van Groot-Brittannië; rittenkoersen waar je met een goede tijdrit al een belangrijke basis kan leggen voor het eindklassement.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties