Walscheid bezorgt Sunweb zege in Denemarken, Mads Pedersen eindwinnaar

Door Koen Middendorp, zaterdag 16 september 2017 om 17:46

Max Walscheid heeft Sunweb een zege bezorgd in de slotetappe van de Ronde van Denemarken. De jonge Duister won de sprint van een uitgedunde groep in Aarhus. Mads Pedersen eindigde aan het achterwiel, en mag zich voor eigen volk eindwinnaar noemen.

Kopgroep met Ariesen kleurt de etappe 
Tim Ariesen (Roompot-Nederlandse Loterij), Lorenzo Fortunato (Bardiani-CSF), Paul Ourselin (Direct Energie), Zandos Bizhigitov (Astana), Nicolai Brøchner (Riwal Platform Cycling), Steffen Christiansen (BHS-Almeborg-Bornholm) en Andreas Hyldgaard Jeppesen (Virtu Cycling) vormden de kopgroep van de dag. De zeven wisten een maximale voorsprong van ruim vijf minuten te vergaren. Leider Mads Pedersen liet in de achtergrond zijn ploeg Trek-Segafredo de koers controleren. Het resulteerde in een relatief geschiedenisloze etappe.

Sterke Brøchner strandt in zicht van de haven, Walscheid zegeviert 
De spanning nam pas toe na het opdraaien van de lokale ronde rondom Aarhus. De kopgroep werd uitgedund door een sterke Brøchner, waarna verschillende renners in de achtergrond op zoek gingen naar persoonlijke glorie. Alessandro Tonelli, Matti Breschel en Kevin van Melsen wisten uiteindelijk de sprong naar voren te maken.

Op vierduizend meter van de finish leek de kopgroep te worden bijgehaald, maar thuisrijder Brøchner probeerde met een ultieme aanval de rest van zich af te houden. Zijn poging strandde echter in het zicht van de haven. Stuyven nam onder de vod van de laatste kilometer het heft in handen, met leider Pedersen aan het wiel. Een sprint was het gevolg, en het was Sunweb-renner Max Walscheid die over de snelste benen bleek te beschikken.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties