Wellens toont zich de sterkste in GP de Wallonie

Door Youri IJnsen, woensdag 13 september 2017 om 17:31

foto: Sirotti

Tim Wellens heeft de GP de Wallonie 2017 op zijn palmares bijgeschreven. De 26-jarige Lotto Soudal-renner verzilverde zijn goede vorm van de voorbije weken in de heuvelzone, waar hij met een splijtende demarrage zijn medevluchters achterliet. Tony Gallopin maakte het feestje voor Lotto Soudal compleet door als tweede te eindigen. Julien Simon werd derde.

Ruijgh toont zich
Kort na de start wrikten zeven renners zich los van het peloton. Daarbij zat er met Rob Ruijgh (Tarteletto-Isorex) een Nederlander mee. De overige namen waren Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Sander Cordeel (Vérandas Willems-Crelan), Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert), Marvin Tasset (AGO-Aqua Service), Sébastien Delfosse (WB-Veranclassic-Aqua Protect) en Jérémy Leveau (Roubaix Lille Métropole). Coen Vermeltfoort (Roompot-Nederlandse Loterij) probeerde er nog naartoe te rijden, maar hij zat in de chasse patat. Jérôme Baugnies zou niet veel later uitvallen. Na een harde val werd hij met de traumahelikopter afgevoerd. Volgens Wanty-Groupe Gobert is de renner bij bewustzijn gebleven en stabiel.

Onstuimig weer laat sporen na
In het peloton maakten Lotto Soudal en Quick-Step Floors het tempo. Op 52 kilometer van de streep haalden zij de vluchters terug. Door de wind brak het peloton vervolgens in verschillende groepjes uiteen. Op de Côte de Lustin bleven acht renners over, waaronder drie coureurs van Lotto Soudal en de jonge Noors Amund Grøndahl Jansen van LottoNL-Jumbo. Op de Lustin ging Tiesj Benoot ervandoor, Dylan Teuns volgde. Enkele kilometers later gingen Wellens en Jan Bakelants op en over de twee, maar niet veel later kwamen ook de andere mannen terug. Op zestien kilometer van de meet verraste Wellens zijn kompanen, waarna iedereen moest passen. De Belg bouwde zijn voorsprong stevig uit en soleerde op indrukwekkende manier naar de zege.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties