Albasini schrijft Coppa Agostoni op zijn naam

Door Youri IJnsen, woensdag 13 september 2017 om 15:45

foto: Sirotti

Michael Albasini heeft de zeventigste editie van de Coppa Agostoni gewonnen. De 37-jarige Zwitser van Orica-Scott – hier actief namens nationale Zwitserse selectie – nam in finishplaats Lissone de maat van Marco Canola (Nippo-Vini Fantini) en Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli-Sidermec-Bottecchia). Albasini volgt op de erelijst Sonny Colbrelli op.

Archbald maakt koers bij rentree
Na enkele kilometers kwam de vlucht van de dag al tot stand. Pierre-Luc Perichon (Fortuneo-Oscaro), Luca Wackermann (Bardiani-CSF), Ángel Madrazo (Delko-Provence Marseille-KTM), Samuel Mugisha (Dimension Data for Qhubeka U23) en Matthias Krizek (Tirol Cycling Team) gingen op pad met Shane Archbold (BORA-hansgrohe), die woensdag zijn eerste koers van 2017 reed. Ook Bahrain Merida-stagiair Mark Padun schoof mee. Samen zouden de zeven mannen binnen een mum van tijd een mooie voorsprong bijeen rijden.

Toptalent Padun houdt lang stand
In de heuvelzone op de lokale omloop in en rond Lissole werd de kopgroep uit elkaar geranseld. De 20-jarige Padun bleek vooraan de sterkste. Vanuit het peloton demarreerde Egan Arley Bernal, de leider in de Ciclismo Cup waarvan ook deze koers een onderdeel is. De Colombiaan reed gestaag naar de even oude Oekraïense koploper toe, waarna ze goed samenwerkten. De twee jongelingen hielden echter geen stand en werden op zo’n vijftien kilometer voor de meet gegrepen. Een grote elitegroep reed vervolgens naar de streep, waar er geen maat stond op Albasini.Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties