LottoNL-Jumbo haakt af in strijd om Dylan van Baarle

Door Youri IJnsen, woensdag 13 september 2017 om 16:00

foto: Marcel Koch

Dylan van Baarle weet nog niet waar zijn toekomst ligt, maar wel zeker is dat hij in 2018 niet bij LottoNL-Jumbo rijdt. Meerdere bronnen bevestigen aan WielerFlits dat de Zuid-Hollander niet ingaat op het aanbod van de Nederlandse WorldTour-ploeg. Van Baarle verwacht na het WK zijn beslissing te bekendmaken.

Vertrouwen terugwinnen na afketsen eerste deal
De renner van Cannondale-Drapac bereikte begin augustus een mondeling akkoord met zijn huidige ploeg. Toen eind augustus de mededeling van Jonathan Vaughters kwam dat de ploeg dreigde te stoppen en een gat van zeven miljoen dollar in de begroting had, werden de renners vrijgegeven. Van Baarle’s management kreeg vervolgens van een aantal ploegen een aanbieding, waaronder van LottoNL-Jumbo, Sky en Dimension Data. Inmiddels heeft Slipstream Sports – het bedrijf achter de wielerploeg van Vaughters – in EF Education First een nieuwe titelsponsor gevonden, waardoor ook het eerdere contract van die partij weer op de onderhandelingstafel ligt. De gesprekken tussen de klassiekerspecialist en Vaughters vinden deze dagen plaats.

WK niet in gevaar
Van Baarle zelf hield aan een val in de slotrit van de Tour of Britain gebroken ribben over. Het WK stond daardoor eventjes op de tocht, maar normaal gesproken kan hij daar in actie komen. Bondscoach Thorwald Veneberg laat aan WielerFlits weten dat de definitieve beslissing dit weekend valt. “Alles kan nog. Maar het ziet er voor Dylan wel goed uit”, aldus de bondscoach. Mocht Veneberg alsnog een vervanger oproepen, dan komen Wilco Kelderman, Sam Oomen, Tom-Jelte Slagter of Danny van Poppel in aanmerking. Zij zijn als reserve aangewezen voor de wegrit.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties