Quick-Step Floors contracteert Britse belofte James Knox

Door Youri IJnsen, woensdag 13 september 2017 om 14:02

foto: Sirotti

Patrick Lefevere gaat bij Quick-Step Floors verder met zijn verjongingskuur. Waar de Belgische formatie de voorbije weken mannen als Marcel Kittel, Daniel Martin en Matteo Trentin zag tekenen bij een andere ploeg, heeft Quick-Step Floors een derde belofte aangetrokken. Na Jhonatan Narvaez en Fabio Jakobsen, maakt ook James Knox zijn profdebuut bij Lefevere.

Hoger plan
De Belgische teammanager wil de Brit helpen met zijn ontwikkeling. “James staat al langere tijd op onze radar. Hij is een beloftevolle klimmer en we hopen zijn talent de komende jaren voorzichtig uit te bouwen. Daarnaast willen we hem helpen om te wennen aan het leven van een profrenner.” Knox zelf is uiteraard ook in zijn nopjes met de overgang. “Quick-Step Floors haalt het maximale uit iedere renner en persoonlijk hoop ik dat ik mijn kwaliteiten als klimmer kan ontwikkelen.”

Beloftevolle klassementsrenner
Knox is in 2017 bezig aan een goed seizoen in het beloftencircuit. Vooral als ronderenner liet hij zich opmerken, met dichte ereplaatsen in de Tour of Croatia (achtste, tussen de profs), Ronde de l’Isard (vijfde), Giro della Valle d’Aosta-Mont Blanc (achtste), Tour Alsace (zesde) en de Tour de l’Avenir (achtste). Ook in Luik-Bastenaken-Luik U23 kwam hij uitstekend voor de dag, waar hij achter Bjorg Lambrecht als tweede eindigde. “Die koers hoop ik ooit bij de profs te winnen”, aldus Knox.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties