WK 2017: Bennett haakt af bij Nieuw-Zeeland, Slovenië selecteert Roglič

Door Youri IJnsen, woensdag 13 september 2017 om 09:22

foto: Sirotti

George Bennett neemt toch niet deel aan het WK in Noorwegen, dat komend weekend begint met de ploegentijdrit voor merkenteams. De 27-jarige Nieuw-Zeelander heeft zich ziek afgemeld bij de bondscoach, vertelt hij aan Cyclingnews. LottoNL-Jumbo-ploeggenoot Primož Roglič is op zijn beurt dan weer geselecteerd door de Sloveense keuzeheer.

“De laatste weken zijn een echte strijd geweest met het virus die ervoor zorgde dat ik de Tour de France moest verlaten”, legt Bennett uit, die alleen voor de individuele tijdrit was geselecteerd. “Daarnaast was het ook niet de beste optie om mezelf binnenstebuiten te keren tijdens de Vuelta a España. Ik raakte maar niet beter en met het oog op mijn grote doelen voor komend seizoen, wilde de ploegleiding dat ik ermee stopte. Ik ben dus niet in de conditie die nodig is om een rol te spelen op het WK en daarom is het het beste om mezelf terug te trekken.”

Roglič is een van de outsiders voor goud op de tijdrit – foto: Sirotti

Roglič is dus wel actief op het WK. Voor de Sloveen staat er een druk programma voor de boeg. Aankomende zondag start hij met LottoNL-Jumbo in de ploegentijdrit, woensdag volgt de individuele tijdrit en die zondag erop rijdt de 27-jarige ex-schansspringer de wegrit. Slovenië start tijdens het laatste evenement met zes renners en brengt geen misselijke ploeg op de been.

Selectie flag-si voor het flag-wc WK 2017 in flag-no Bergen
flag-si Luka Mezgec
flag-si Matej Mohorič
flag-si Luka Pibernik
flag-si Jan Polanc
flag-si Primož Roglič (ook ITT)
flag-si Jan Tratnik (ook ITT)

 


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties