Brambilla trekt naar Trek-Segafredo

Door Youri IJnsen, woensdag 13 september 2017 om 08:15

foto: Quick-Step Floors / BrakeThrough Media

Gianluca Brambilla heeft een tweejarig contract ondertekend bij Trek-Segafredo. De Amerikaanse ploeg neemt de 30-jarige Italiaan over van Quick-Step Floors. Hij reed vijf seizoenen in Belgische dienst. Bij de ploeg van Luca Guercilena krijgt Brambilla komend seizoen de kans om een klassement te rijden in de Giro d’Italia, valt te lezen in een persbericht.

‘Kijk uit naar nieuwe ervaring’
Brambilla kan niet wachten om zich bij de ploeg van Bauke Mollema, Boy van Poppel en Koen de Kort te voegen. “Ik heb veel geleerd bij Quick-Step Floors en daar ben ik hen erg dankbaar voor. Maar ik voel dat het tijd is om de volgende stap in mijn carrière te maken. Ik kijk ernaar uit om van teams te wisselen, om te kijken hoe andere grote ploegen werken, om nieuwe mensen te ontmoeten en om mezelf te blijven ontwikkelen.” Teammanager Luca Guercilena is blij met Brambilla’s komst. “Hij kan etappes winnen, goede eendagsklassiekers rijden en voor een klassement gaan, dat heeft hij reeds bewezen. Gianluca is een van onze speerpunten voor de Giro.”

Giro d’Italia hoofddoel
De 30-jarige Italiaan kijkt uit om komend seizoen zijn kans te gaan in de Giro. “De Giro is mijn favoriete koers en komend jaar wil ik er grootse prestaties laten zien. Ik hoop dat ik in de vorm van mijn leven van start kan gaan. Ik wil drie weken lang alles geven en hopelijk kan ik dan naar huis met een erg goede plek in het eindklassement. Daarnaast houd ik ook van de Ardennenklassiekers met in het speciaal Luik-Bastenaken-Luik. Maar het monument dat ik het leukste vind, is de Ronde van Lombardije. Als Italiaan zou het een droom zijn om die koers op een dag te winnen.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties