‘Wippert akkoord met Roompot-Nederlandse Loterij, Keizer weg bij LottoNL-Jumbo’

Door Youri IJnsen, woensdag 13 september 2017 om 07:43

foto: Marcel Koch

Wouter Wippert doet volgens De Telegraaf een stapje terug. De sprinter van Cannondale-Drapac heeft volgens het dagblad een mondeling akkoord bereikt met Roompot-Nederlandse Loterij. Hoe lang de duur van de verbintenis is, is niet bekend. Het medium meldt verder dat Martijn Keizer geen contractverlenging krijgt bij LottoNL-Jumbo.

Garantie voor sprints
Tijdens de Tour of California werd duidelijk dat Wippert moest vertrekken bij Cannondale-Drapac. Na het NK op de weg waar hij tweede werd, begon de Wierdenaar aan een opmars. Hij kreeg een aantal aanbiedingen. Maar door het sponsordebacle bij zijn huidige ploeg, werd EF Education First-Drapac powered by Cannondale plots ook weer een optie. Volgens De Telegraaf heeft de sprinter echter zijn ja-woord gegeven aan Roompot-Nederlandse Loterij. De zekerheid dat die ploeg Wipperts kaart uitspeelt in massaspurts, zou de doorslag hebben gegeven.

Keizer teleurgesteld
Keizer moet op zijn beurt op zoek naar een nieuwe werkgever. De 29-jarige Muntendammer reed de voorbije vier seizoenen voor LottoNL-Jumbo, waarin de knecht vier keer de Giro d’Italia reed en drie keer de Vuelta a España.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties