Valverde zet streep onder 2017, mogelijke comeback in Tour Down Under

Door Koen Middendorp, dinsdag 12 september 2017 om 17:34

Alejandro Valverde zal dit seizoen niet meer in actie komen. De 37-jarige Spanjaard, in het voorjaar nog uitermate succesvol met eindoverwinningen in de Rondes van Catalonië en het Baskenland en winst in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, wil geen risico nemen met het oog op zijn herstel.

Een maand geleden speelde de renner van Movistar nog met de gedachte om zijn rentree te maken in de nieuw opgerichte Tour of Guangxi, die wordt verreden van 19 tot en met 24 oktober. Na overleg met de ploeg heeft El Imbatido dit idee echter uit zijn hoofd gezet. “Het klopt dat ik dacht aan een heroptreden in China. Maar het is verstandiger om nu geen risico te nemen”, aldus de viervoudig WorldTour-winnaar tegenover Cyclingnews. 

In 2018 is Valverde er daarentegen wel weer bij. Waar de Spanjaard de laatste jaren zijn seizoen steevast begon op Mallorca, is komend jaar de Tour Down Under als ouverture naar eigen zeggen een mogelijkheid. De laatste keer dat de klimmer deze koers reed, was in 2012. Hij won toen de koninginnenrit met aankomst op Willunga Hill en werd tweede in de eindstand.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties