Nibali richt zich na Vuelta op Lombardije, WK onzeker

Door Koen Middendorp, dinsdag 12 september 2017 om 09:00

Foto: Sirotti

Vincenzo Nibali wist afgelopen zondag voor de tiende maal in zijn carrière het eindpodium te beklimmen van een grote ronde. Na een derde plaats in de voorbije Giro d’Italia, was alleen een oppermachtige Chris Froome hem de baas na drie weken Vuelta a España.

De bijna 33-jarige Italiaan richt zijn pijlen nu op het vijfde en laatste monument van het jaar, de Ronde van Lombardije. Een koers die Lo Squalo twee jaar geleden nog wist te winnen. “Het seizoen is nog niet voorbij. Er staan nog enkele belangrijke Italiaanse najaarskoersen op het programma, met de Ronde van Lombardije als hoofddoel.”

Tegenover de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport geeft de kopman van Bahrain Merida aan in 2018 naar alle waarschijnlijkheid opnieuw de Vuelta te betwisten, vooral met het oog op het wereldkampioenschap in het Oostenrijkse Innsbruck. “Het parcours in Innsbruck is me op het lijf geschreven. Om daar in topvorm aan de start te staan, moet je de Vuelta in de benen hebben.”

De viervoudig winnaar van een grote ronde is echter ook nog in de running om de selectie van La Squadra Azzurra te halen voor het aankomende wereldkampioenschap in het Noorse Bergen. Nibali zelf plaatst echter zijn vraagtekens achter een eventuele deelname. “Allereerst moet een medische test uitsluitsel geven over mijn ribben, waar ik nog altijd last van heb na mijn val in de afdaling van de Cordal. Daarnaast zit ik met twijfels of ik wel een rol te vervullen heb dit jaar. Het parcours ligt me niet, en de bondscoach kan al een uitstekende selectie samenstellen. Welke rol rest er dan nog voor mij?”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties