Tom-Jelte Slagter: “Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen”

Geplaatst op maandag 11 september 2017 om 09:30
Tom-Jelte Slagter

Tom-Jelte Slagter liet zich in het voorbije Canadese tweeluik in de kop van de wedstrijd zien. De renner van Cannondale-Drapac behaalde in de twee eendagskoersen twee top-tien klasseringen. In Québec werd hij zesde en in Montréal stond hij met een derde plaats zelfs op het podium.

“Natuurlijk is het weer mooi om op het podium te staan”, vertelt hij aan de Telegraaf. “Het is er de afgelopen periode vaak ook net niet uitgekomen. Dat is dan frustrerend. Maar op dagen als deze wordt weer veel goed gemaakt. Dit is heel goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Hij is met name blij blij met de prestatie in de wedstrijd in Montréal. Zijn ploeg was dominant aanwezig. “Als enigen hebben wij de koers hard gemaakt en geopend. Daardoor kregen we op anderhalve ronde van het einde de ruimte om met zes weg te rijden. In de sprint bergop weet ik dat ik mijn mannetje kan staan. Ik ging ook echt voor de winst. In de laatste ronde heb ik een paar beurtjes over geslagen. Ik heb erop gegokt, maar Ulissi was de betere. Dat moet ik erkennen. Daarom ben ik tevreden met deze derde plek.”

De Groninger maakt geen deel uit van de WK-selectie, maar komt na de blessure van ploeggenoot Van Baarle alsnog in beeld. “Het is afwachten hoe het met Dylan gaat, maar weet ook niet wie er nog meer op de reservelijst staan. Ik heb het echter nog niet uit mijn hoofd gezet”, geeft hij aan.


Castelli 2018 collectie: Gratis verzending en retour

Born sportvoeding: De keuze van Tom Dumoulin

Ontdek het ruime assortiment aan Shimano-onderdelen

Reacties Toon reacties Verberg reacties