Chris Froome: “Ik vecht al zes jaar voor deze overwinning”

Geplaatst op maandag 11 september 2017 om 08:39

Foto: Sirotti

Chris Froome realiseerde gisteren een historische dubbel. Door na de Tour de France ook de Vuelta a España te winnen, voegt hij zich in een select rijtje renners die twee grote rondes in één jaar wisten te winnen. “Ongelooflijk dat ik de eerste ben die eerst de Tour wint en daarna de Vuelta”, vertelde hij na afloop.

Froome droeg vanaf de vierde dag de leiderstrui. Met behulp van zijn ploeg – waarin Wout Poels met name in de slotweek een belangrijke rol speelde – behield hij deze tot en met de slotdag. “Ik heb het niet alleen gedaan, er stond een geweldige ploeg achter me,” kijkt hij terug.

De Brit is blij dat hij eindelijk de Vuelta op zijn palmares bij kan schrijven. “Ik vecht al zes jaar voor deze overwinning. Het is geweldig om na drie keer tweede ditmaal op de hoogste trede te kunnen staan”, aldus Froome.

Groene trui
Froome was al zo goed als zeker van het eindklassement, maar nam gisteren alsnog de nodige risico’s om het puntenklassement te winnen. “Ik dacht dat dit waarschijnlijk de enige kans in mijn carrière zou zijn om de puntentrui in een grote ronde te winnen”, zei hij. “Dus ik heb alles gegeven en slaagde erin nog wat punten te pakken. Als ik iets kan winnen, dan ga ik ervoor. Het is geweldig dat het ook is gelukt.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties