Diego Ulissi wint GP Montréal, Slagter derde

Geplaatst op zondag 10 september 2017 om 22:26

Foto: Sirotti (archief)

Diego Ulissi heeft in Canada de GP Montréal gewonnen. De Italiaan van UAE-Emirates was de sterkste sprinter in een kopgroep van zes. Jesús Herrada werd tweede, voor Tom-Jelte Slagter. Bauke Mollema eindigde als vijfde.

Twee Canadezen kleuren de koers
Vroeg in de wedstrijd trokken twee Canadezen ten aanval. Benjamin Perry (Israel Cycling Academy) en Canadees kampioen Matteo Dal-Cin (Rally Cycling) zouden het eerste gedeelte van de rit voorop rijden. Het door Cannondale-Drapac aangevoerde peloton zou de twee echter niet te ver weg laten rijden. Het duo reed een maximale voorsprong van meer dan vier minuten bij elkaar, maar op honderd kilometer van het einde was het verschil al gezakt tot minder dan een minuut. Op 85 kilometer van de finish werden de twee al ingerekend.

Vervolgens zouden er verschillende vluchtpogingen ontstaan. Een ontsnapping met Lars Bak (Lotto Soudal) en Sebastian Henao (Sky) was geen lang leven beschoren. Ian Boswell (Sky) probeerde het alleen en kreeg na een tijdje gezelschap van Natnael Berhane (Dimension Data). Michael Albasini (Orica-Scott) en Edward Ravasi (UAE-Emirates) gingen in de tegenaanval en kwamen bij de koplopers. De vlucht van de vier was echter van korte duur, net als een nieuw initiatief van negen renners.

Bakelants opent de finale
Jan Bakelants ontsnapte in de voorlaatste ronde tijdens een afdaling. Het was de aanleiding tot het ontstaan van een omvangrijke kopgroep met onder meer Tony Gallopin, Mollema, Slagter en Ulissi. Een versnelling van Mollema op tien kilometer van het einde zorgde ervoor dat de kopgroep uitdunde tot zes renners.

Peter Sagan ging op vijf kilometer van het einde vanuit de achtergrond in de tegenaanval in een poging de koplopers nog in te rekenen. Tom Dumoulin zette zich vervolgens op kop van de groep van achtervolgers, die de koplopers in het vizier kregen. De zes vooraan zouden echter om de overwinning gaan strijden.

Gallopin plaatste op 1,5 kilometer van het einde een versnelling, maar werd in het zicht van de finish ingelopen. Bakelants ging als eerste de sprint aan met Ulissi en Slagter in zijn wiel. De Italiaan kwam er overheen en sprintte overtuigend naar de overwinning. Na een derde plaats vorig jaar, verovert Ulissi nu de overwinning in Montréal.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties