Jarno Mobach zegeviert in slotrit Olympia’s Tour, eindzege Eenkhoorn

Geplaatst op zondag 10 september 2017 om 16:30

Jarno Mobach - Foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg

De slotrit in Olympia’s Tour is gewonnen door Jarno Mobach. De 19-jarige renner van de opleidingsploeg van Sunweb was in Noorbeek na een 173,3 kilometer lange etappe de sterkste renner op de slotklim Mheerelindje. Pascal Eenkhoorn eindigde als tweede en mag zich eindwinnaar noemen.

De renners kregen op de slotdag een heuvelachtige rit door Zuid-Limburg met onder meer beklimmingen van de Bemelerberg en de Gulperberg voorgeschoteld. In de beginfase ontstond er een kopgroep van zeven renners. Fabio Jakobsen (SEG Racing), Alfdan De Decker (Lotto Soudal U23), Kelvin Van den Dool (Vlasman) Florian Stork (Sunweb), Dylan Bouwmans (Metec-TKH), Max Hendrikx (TWC Het Snelle Wiel) en Jurgen Timmerman (WV De IJsselstreek) gingen in de aanval en reden een voorsprong van meer dan twee minuten bij elkaar. BMC bepaalde in dienst van leider Eenkhoorn het tempo aan kop van het peloton.

In de slotfase bleven Stork, Van den Dool en Hendrikx als laatste renners vooraan over. In de finale ontstond een nieuwe kopgroep van tien renners. Mobach liet in de slotfase zijn medevluchters achter zich en kwam solo als eerste over de finish.


OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Reacties Toon reacties Verberg reacties