Jolien D’hoore opnieuw de sterkste in Madrid Challenge

Geplaatst op zondag 10 september 2017 om 16:20

Jolien D’hoore heeft net als vorig jaar de Madrid Challenge op haar naam geschreven. De Belgische renster van Wiggle High5 won in de Spaanse hoofdstad Madrid na 87 kilometer de massasprint door Coryn Rivera te kloppen.

De dames kregen tijdens het criterium in de straten van Madrid 15 ronden van 5,8 kilometer voor de wielen. De Nederlandse topploegen Boels-Dolmans en WM3 stonden niet aan de start. Tijdens de beginfase van de wedstrijd waren er meerdere ontsnappingspogingen, maar geen enkele renster slaagde erin om weg te blijven. Mede vanwege het feit dat er elke ronde gesprint mocht worden voor een klassement, kregen aanvalsters weinig ruimte. Eenzame pogingen van onder meer de Amerikaanse Irena Ossola (SAS-Macogep) en de Poolse Małgorzata Jasinska (Cylance) bleven zonder succes.

In de finale formeerde Sunweb zich in dienst van sprintster Rivera aan kop van het peloton. D’hoore koos haar wiel. Rivera ging de sprint aan, maar in de laatste meters kwam de in het midden sprintende D’hoore alsnog langszij.

De Madrid Challenge was de laatste wedstrijd in de Women’s WorldTour. Anna van der Breggen was voorafgaand aan deze koers al zeker van de overwinning in het eindklassement.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties