Meteen winst voor Mathieu van der Poel in eerste veldrit

Geplaatst op zondag 10 september 2017 om 16:02
Mathieu van der Poel

Foto: Marcel Koch

Mathieu van der Poel heeft zijn eerste veldrit van het seizoen meteen gewonnen. In de Brico Cross van Eeklo was er niets te beginnen tegen de Nederlands kampioen. Wereldkampioen Wout van Aert moest genoegen nemen met de tweede plaats, voor Michael Vanthourenhout.

Met een bang hartje kwamen de crossers vanmiddag naar de allereerste veldrit van het seizoen in Eeklo afgezakt. Veel modderduivels – Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Laurens Sweeck, Gianni Vermeersch en Tim Merlier, om er maar enkelen te noemen – hadden er wel een succesvol wegseizoen opzitten, maar het explosieve werk in het veld is toch nog altijd iets anders. En dat bleek ook vandaag.

Beslissing op techniek
Laurens Sweeck pakte uit met de snelste start en zette zijn concurrenten zelfs een aantal keer op een gaatje. Maar echte verschillen ontstonden er pas bij de versnelling van Mathieu van der Poel in de tweede ronde. Dat tempo lag te hoog voor de man in zijn wiel, Corné van Kessel, die een kloofje liet vallen op een stuk waar de rest niet meteen kon passeren. Van der Poel reed zo in geen tijd een tiental seconden weg.

Logischerwijs was het aan wereldkampioen Wout van Aert om daarachter het initiatief te nemen, ook Sweeck deed zijn duit in het zakje. De twee kwamen echter geen seconde dichterbij, mede omdat Van der Poel op de technische passages als de zandbak en de balkjes geen enkel foutje maakte. Halfweg was het verschil gegroeid tot bijna een halve minuut. Boeken toe voor de rest dus.

Strijd voor plek twee
Van Aert en Sweeck hadden inmiddels het gezelschap gekregen van Gianni Vermeersch, Kevin Pauwels en ook een indrukwekkende Michael Vanthourenhout. Niemand durfde daar echt initiatief te nemen, tot Vanthourenhout op twee ronden van het einde na een sprong over de balkjes versnelde. Sweeck pikte aan en zo dreigde de wereldkampioen van het podium te tuimelen. Maar in de slotronde zette Van Aert de scheve situatie nog recht.

Dit alles gebeurde wel ver achter de rug van winnaar Mathieu van der Poel, die voor het eerst in drie jaar van de partij was bij de start van het crossseizoen. Nu zijn knieperikelen definitief achter de rug lijken te zijn, belooft het een mooie winter te worden voor de vicewereldkampioen. De crossers zakken nu af naar de Verenigde Staten voor de wereldbekers in Waterloo en Iowa.

Brico Cross Eeklo 2017
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles)
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
4. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus)
5. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
6. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-betFirst)
7. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea Lions)
8. flag-be Daan Soete (Telenet-Fidea Lions)
9. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions)
10. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)


OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Reacties Toon reacties Verberg reacties