Froome realiseert historische dubbel: “Zwaarste grote ronde die ik heb gereden”

Door Koen Middendorp, zaterdag 9 september 2017 om 20:23

Als Chris Froome morgen zonder kleerscheuren over de finishstreep in Madrid bolt, mag hij zich voor de eerste maal in zijn carrière eindwinnaar noemen van de Vuelta a España. En dat niet alleen: de Brit wordt dan ook de eerste renner die de Tour én Vuelta wint in één seizoen, sinds de Spaanse ronde is verplaatst naar het najaar.

Een prestatie die nog moet indalen, aldus de Brit tegenover de BBC. “Het voelt geweldig. De laatste zes jaar heb ik geprobeerd om deze koers te winnen, en driemaal ben ik op een tweede plaats gestrand. Op dit moment besef ik het nog niet helemaal, maar als ik eenmaal thuis ben zal dat wel komen.”

De 32-jarige klimmer won al viermaal de Tour, wat algemeen beschouwd als de meest hectische van de drie grote rondes. Toch beschouwt Froome zijn (nakende) Vuelta-eindzege als de meest felbevochten overwinning uit zijn loopbaan. “Dit is waarschijnlijk de zwaarste grote ronde die ik ooit heb betwist. Er was elke dag wel iets. Ik heb goede dagen afgewisseld met momenten van wanhoop. Het was een ware achtbaan van emoties. Ik ben dan ook enorm trots op het feit dat ik de eerste persoon ben die in één jaar de Tour en Vuelta wint in de huidige vorm.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties