Contador na sprookjesachtige einde op Angliru: “Geen betere manier om te stoppen”

Door Koen Middendorp, zaterdag 9 september 2017 om 19:50

Alberto Contador wilde maar één ding voorafgaand aan de voorlaatste etappe: met een knaller afscheid nemen als profwielrenner. De Spanjaard slaagde op de flanken van de Angliru in zijn opzet, door na een knappe solo voor de tweede maal in zijn loopbaan te zegevieren op de mythische klim.

Door de regen werd de 117 kilometer lange tocht door het Asturische landschap een riskante onderneming, zo erkent ook Contador tegenover Cyclingnews. “Ik wist dat de afdaling van de Cordal een punt was om een move te maken. Op de Angliru kon ik bij momenten niet op de trappers staan door de gladheid. Dat maakte het nog lastiger.”

Ondanks de moeilijke omstandigheden, wist de Spaanse aanvaller stand te houden. Na afloop was El Pistolero dan ook in de wolken met een dergelijke afsluiting van een rijkgevulde maar ook bewogen carrière. “Er is geen betere manier om afscheid te nemen: winnend op de Angliru. Ik wist dat het moeilijk zou worden vandaag, maar ik wilde iets terugdoen voor de fans. Ze hebben me zo ontzettend gesteund al die jaren. Op de slotklim had ik kippenvel van alle aanmoedigingen. Ik ga vanaf nu andere dingen doen in het leven waar ik eveneens naar uitkijk. Ik dank iedereen voor de steun die ik heb gehad.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties