Leontien van Moorsel distantieert zich van nieuwe dopingbeschuldiging

Geplaatst op zaterdag 9 september 2017 om 13:29

Leontien van Moorsel distantieert zich van nieuwe beschuldigingen van dopinggebruik. Voormalig wielerarts Peter Janssen zegt vandaag in een interview in De Volskrant haar van onder andere epo te hebben voorzien.

“De publicatie in de Volkskrant van vandaag heeft mij onaangenaam verrast”, zegt Van Moorsel in een reactie tegen De Telegraaf. “Te meer omdat ik met Peter Janssen periodiek een langdurige, prettige samenwerking heb gehad vanaf mijn achtste jaar totdat ik eind jaren negentig ging samenwerken met de KNWU-arts Tjeerd de Vries.”

De viervoudig olympisch kampioene zegt zich niet te herkennen in het verhaal van Janssen. “Het verbaast mij dat hij deze uitlatingen nu doet. De toekomst van de wielersport is in ieder geval niet gebaat bij deze vage verdachtmakingen. Ik ben dertien jaar geleden gestopt met mijn actieve wielercarrière, waarin er nooit enige twijfel is gerezen bij mijn medische testen.”

“Inmiddels zet ik mij met passie in voor het Leontienhuis, waarbij ik mensen met eetstoornissen help. Ik focus mij daar nu volledig op, en heb verder geen behoefte om nog te reageren.”

Vorig jaar augustus werd Van Moorsel ook al een keer beschuldigd van dopinggebruik. Toen kwamen de aantijgingen van oud-wielrenster Monique Knol.

Janssen uit in het interview ook beschuldigingen aan het adres van onder meer de nog actieve renners Ruben Plaza en Lars Ytting Bak. Het volledige artikel uit de Volkskrant is hier te lezen (Blendle, €0,39)


OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Reacties Toon reacties Verberg reacties