Sagan sprint in GP de Québec oppermachtig naar honderdste profzege

Door Youri IJnsen, vrijdag 8 september 2017 om 22:05

foto: ASO (archief)

De Grand Prix Cycliste de Québec 2017 is op het palmares bijgeschreven van Peter Sagan. De 27-jarige Slowaak van BORA-hansgrohe was in deze Canadese WorldTour-koers de beste sprinter van een omvangrijke groep. Hij klopte mede WK-favorieten Greg Van Avermaet en Michael Matthews. Sagan volgt zichzelf op op de erelijst. Tom-Jelte Slagter werd zesde.

Viertal kleurt wedstrijdbeeld
Vanuit de start was het Israel Cycling Academy er alles aan gelegen om mee te zitten in de vroege vlucht. De eerste demarrages werden door de ProContinental-ploeg gecounterd, waarna hun eigen Tyler Williams het probeerde. De Amerikaanse neoprof kreeg wel de ruimte. Dat was het sein voor Baptiste Planckaert (Katusha-Alpecin), Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) en het onbeschreven blad Pier-André Coté (Canadese nationale selectie) om de oversteek te maken. Het peloton liet begaan en zo was de vroege vlucht na amper zeven kilometer vertrokken. De vier reden een maximale voorsprong van een kleine tien minuten bijeen.

Naar de slachtbank
Na zo’n vijftig kilometer koers begon het peloton vaart te maken. Namens de drie topfavorieten Sagan, Van Avermaet en Matthews wisselden BORA-hansgrohe, BMC en Sunweb elkaar beurtelings af. Op zestien kilometer voor de meet was het uiteindelijk Planckaert die het laatste capituleerde. Vanuit het peloton volgden in de laatste omloop nog enkele plaagstootjes van onder meer Sean De Bie (Lotto Soudal), Kenny Elissonde (Sky) en Roman Kreuziger (Orica-Scott). Rigoberto Urán probeerde het net als de voorbije twee jaar in de slotkilometer, maar net als vorig jaar kon hij het niet bolwerken. In de sprint die volgde stond er geen maat op Sagan, die in Canada zijn honderdste zege als prof behaalde.


OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Reacties Toon reacties Verberg reacties