Kristoff over WK: “Boasson Hagen en ik zullen niet op elkaar vertrouwen”

Door Nick Doup, vrijdag 8 september 2017 om 10:20

foto: Sirotti

De kou is nog niet uit uit de lucht tussen de Noorse toppers Edvald Boasson Hagen en Alexander Kristoff. Laatstgenoemde zegt in gesprek met Cyclingnews dat de twee aangewezen kopmannen voor het WK in eigen land allebei voor eigen kans gaan. “Hij zal niet voor mij werken, noch ik voor hem”, aldus de Europees kampioen.

De koude oorlog tussen de twee is de laatste jaren ontstaan. In Richmond (2015) trok Boasson Hagen, vermoedelijk tegen de orders in, ten aanval in de finale, waardoor hij daarna geen lead-out voor Kristoff kon doen, en in Doha (2016) uitte Kristoff openlijk zijn onvrede over Boasson Hagen die voor eigen kansen sprintte in plaats van voor zijn landgenoot.

“We zijn het nog steeds niet eens over wat vorig jaar gebeurd is. We praten, en hebben geen grote ruzie”, geeft Kristoff aan. Desondanks zal van hulp voor elkaar op het aanstaande WK geen sprake zijn. “Hij zal niet voor mij werken, noch ik voor hem. We gaan allebei voor onze eigen kans, maar zullen niet op elkaar vertrouwen.”

Boasson Hagen: “Vorig jaar achter ons gelaten”
“Het parcours ligt Edvald iets beter, omdat ik denk dat er veel aangevallen gaat worden in de finale”, zegt Kristoff. “Ik denk niet dat ik sterk genoeg ben om die te volgen; ik ben sterk genoeg om in de groep te blijven, maar hij kan die demarrages volgen. Misschien heeft hij de beste kans op dit parcours, maar normaal gesproken presteer ik beter in langere koersen. We zullen zien.”

Boasson Hagen wilde niet veel kwijt over de ophef van de voorbije twee jaar. “We hebben vorig jaar achter ons gelaten en we kijken alleen maar vooruit naar het koersen in eigen land. We zijn andere types, dus we kunnen elkaar helpen en elkaar gebruiken”, zegt de renner van Dimension Data.


OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Reacties Toon reacties Verberg reacties