Ronde van Lombardije keert terug naar Muur van Sormano

Geplaatst op zaterdag 9 september 2017 om 11:24

Foto: ANSA/​Claudio Peri

De Ronde van Lombardije gaat dit jaar weer van Bergamo naar Como. Het kiest hiermee voor dezelfde finale als in 2015, toen Vincenzo Nibali voor eigen tifosi zegevierde. Vorig jaar ging het laatste monument van het seizoen nog in tegenovergestelde richting.

Door de wijziging begint de finale van ‘de koers van de vallende bladeren’ weer bij de Madonna del Ghisallo. Hierna volgt de onheilspellende Muur van Sormano, die na een jaar afwezigheid weer terug in het parcours ligt. Voordat de renners beginnen aan deze muur, dienen ze eerst de niet al te steile Colma di Sormano (5,1 km aan 6,6%) af te werken. Vervolgens draaien de coureurs een smalle weg op richting de eigenlijke top van de Sormano. Deze bijna twee kilometer lange muur kent een gemiddelde stijgingsgraad van maar liefst 15,8%, met pieken tot ruim 25%.

Na een technische afdaling en een tussenstuk van een goede vijftien kilometer, staan de beklimmingen van Civiglio (4,2 km aan 9,7%) en San Fermo Della Battaglia (2,7 km aan 7,2%) op het programma. Na het ronden van de top van de laatste klim dienen er nog slechts 5,4 – overwegend dalende – kilometers te worden afgelegd naar finishplaats Como.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties