Opnieuw tegenslag voor Gaviria op weg naar WK

Geplaatst op donderdag 31 augustus 2017 om 08:48

Fernando Gaviria kreeg gisteren in zijn voorbereiding op het WK een nieuwe tegenslag te verwerken. De 23-jarige Colombiaan van Quick-Step Floors – die de afgelopen maanden vanwege een kuitblessure aan de kant stond – kwam gisteren tijdens de kermiskoers in het Belgische Geraarsbergen ten val. Hij blesseerde daarbij zijn knie.

“Zijn knie is geblutst. Er ligt ijs op. We hopen dat de schade meevalt,” vertelt teambaas Patrick Lefevere aan Het Nieuwsblad. “We doen er alles aan om hem klaar te stomen”, geeft hij aan. “Op dit moment is hij nog niet klaar. De Ronde van Groot-Brittannië van volgende week wordt cruciaal.”

Ploegdokter Ivan Van Mol stelt vast dat het een race tegen de klok gaat worden. “Hij heeft veel tijd verloren. Het WK is al binnen 25 dagen, en telt 275 kilometer. Hij heeft sinds de Giro in mei geen enkele koers van 200 kilometer gereden. Maar als er iemand het kan, dan hij. Hij is nog jong en heeft vooral klasse te koop.”

Gaviria is vol vertrouwen dat hij er tijdens het WK op 24 september in het Noorse Bergen zal staan. “Ik ben in orde”, geeft hij aan. “De conditie is goed. Al sinds het einde van de Giro is het WK mijn enige doel van het seizoen. Ik kan rekenen op een sterke Colombiaanse ploeg. Quintana en Uran gaan mee om mij te helpen. Ik zag het parcours al op het internet. Die heuvel moet mij liggen”, stelt hij vast.


OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Reacties Toon reacties Verberg reacties