Mollema: “Ga volgend jaar weer voor het podium in de Tour”

Door Koen Middendorp, dinsdag 29 augustus 2017 om 08:57

Foto: ASO

Het is inmiddels alweer zes weken geleden dat Bauke Mollema Nederland een Touretappe schonk. In Le Puy-en-Velay liet de 30-jarige klimmer zien de transitie van klassementsrenner naar rittenkaper succesvol te kunnen maken. Vanaf volgend jaar ligt de focus echter weer op het rijden van een klassement. “Ik wil op het podium van de Tour staan”, stelt de Groninger dan ook ambitieus in een interview met Velon.

De coureur van Trek-Segafredo was in 2016 al dichtbij het realiseren van die droom. Twee dagen voor het einde ging het echter toch nog mis. “Dat jaar had ik de benen om op het podium te eindigen. Ik hoop dan ook dat ik volgend jaar over minimaal dezelfde vorm beschik. Hét grote doel de komende jaren is om een keer op dat eindpodium te staan.”

Vooraleer de pijlen worden gericht op volgend jaar, staan er in de resterende maanden van het huidige wielerseizoen nog enkele belangrijke eendagswedstrijden op het programma. “De focus zal de komende maanden vooral liggen op de najaarsklassiekers, waaronder de Canadese klassiekers, de Ronde van Lombardije en het WK in Bergen. Ik zal mijn seizoen vervolgens afsluiten in de Tour de Guangxi.”

Voor het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen, hoopt Mollema op een helpende hand van moeder natuur. “Ik denk niet dat ik een kans maak op de overwinning. Het parcours is niet zwaar genoeg. Het is geschikt voor renners als Peter Sagan, Greg van Avermaet en wellicht ook voor snelle mannen als Michael Matthews en Alexander Kristoff. We hebben als Nederland geen duidelijke kopman in onze rangen, dus we zullen de koers hard moeten maken. Ik hoop dat we daarbij hulp krijgen in de vorm van slecht weer, dan is er wellicht iets mogelijk.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties