Sky bouwt verder aan de toekomst met aantrekken Pavel Sivakov

Door Koen Middendorp, maandag 28 augustus 2017 om 11:33

Pavel Sivakov als leider in de Giro Valle d'Aosta

Sky heeft met Pavel Sivakov opnieuw een toptalent weten aan te trekken. De 20-jarige Rus heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend bij de Britse formatie, die zich gisteren ook al wist te verzekeren van de diensten van Tour de l’Avenir-winnaar Egan Bernal.

Ook de transfer van de huidige wereldkampioen bij de beloften, Kristoffer Halvorsen, is inmiddels in kannen en kruiken. Sivakov maakte dit seizoen indruk met eindzeges in de Ronde de l’Isard, Giro Ciclistico d’Italia U23 en de Giro Valle d’Aosta. Hij begon op basis van deze resultaten ook als mede-favoriet aan de Tour de l’Avenir, maar enkele slechte dagen deden hem de das om. Hij slaagde er wel in revanche te nemen door de afsluitende bergrit te winnen.

Op de website van Sky toont de jonge klimmer zich blij met de overstap. “Sky is het beste team als het aankomt op het rijden en winnen van rittenkoersen. Ik voel dat ik me bij deze ploeg het beste kan ontwikkelen.” Ploegleider Nicolas Portal verwacht veel van de nieuwe aanwinst. “Pavel heeft alle kwaliteiten om een van de beste renners ter wereld te worden.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties