Bahrain Merida strikt Domenico Pozzovivo

Door Youri IJnsen, woensdag 23 augustus 2017 om 09:48

foto: Sirotti

Bahrain Merida heeft zich versterkt met de diensten van Domenico Pozzovivo. De 34-jarige Italiaan komt over van AG2R La Mondiale en is als een van de kopmannen binnengehaald. De pocketklimmer is bezig aan een sterk seizoen, waardoor de ploeg van Vincenzo Nibali overtuigd raakte. Pozzovivo tekent voor twee seizoenen.

Eigen kans
Teammanager Brent Copeland is in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst. “Pozzovivo is enorm toegewijd, een harder werker met veel ambitie en een echte professional op ieder vlak. Hij is een teamplayer die anderen altijd wil ondersteunen, maar wij zien hem ook als een van de kopmannen. Hij gaat zijn eigen kansen krijgen in vele belangrijke wedstrijden.”

Voor de Italiaan zelf was de beslissing een lastige. “Ik woon in Zwitserland, vlakbij Vincenzo en Enrico Gasparotto. Door hen heb ik het team leren kennen en weet ik ook wat hun visie is. Mijn keuze is echter niet gemakkelijk geweest, want ik was met meerdere ploegen in gesprek. Na gesprekken en discussies met Brent Copeland en mijn manager Raimondo Scimone, ben ik blij om deze transfer aan te kondigen. Ik wil daarnaast de staf en de renners van AG2R La Mondiale bedanken voor de fijne ervaring de laatste vijf seizoenen.”


OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Reacties Toon reacties Verberg reacties