Vuelta 2017: Yves Lampaert verrast peloton

Geplaatst op zondag 20 augustus 2017 om 17:26

Foto: Sirotti

Yves Lampaert heeft in de Vuelta a España de etappe naar Gruissan gewonnen. De renner van Quick-Step Floors won na een rit van 203,4 kilometer dankzij een late uitval in de slotfase. Matteo Trentin maakte het feest voor de Belgische formatie compleet door op een tweede plaats te eindigen. Lampaert neemt bovendien de leiderstrui over van Rohan Dennis.

De tweede rit op Frans grondgebied verliep volgens een a-typisch scenario. Angst voor waaiers zorgde voor een hoog tempo en een gesloten peloton. Die angst leek terecht, toen op 74 kilometer van het einde het peloton op initiatief van Trek-Segafredo in verschillende stukken uiteen viel. Toen Sky en Astana het initiatief overnamen, werd het tempo gedrukt. Chris Froome raakte na een wielwissel achterop, maar kon vrij snel terugkeren.

Op zestig kilometer van het einde was er een valpartij, waarbij onder meer Michel Kreder betrokken was. Anass Ait El Abdia en Javier Moreno waren er het ergste aan toe. Beide renners moesten de Vuelta noodgedwongen verlaten.

Op 49 kilometer van het einde moest het peloton halt houden toen het gedwongen werd te wachten voor een spoorwegovergang. Het peloton leek af te stevenen op de eerste massasprint van deze Vuelta. Op twee kilometer van het einde plaatsten enkele renners van Quick-Step een versnelling, waardoor er scheuren in het peloton ontstonden. Yves Lampaert plaatste in de slotfase een demarrage. Deze bleek sterk genoeg om als eerste de finish te passeren. Als bonus ontvangt hij de leiderstrui. Hij is daarmee de eerste Belg in zeven jaar die aan de leiding staat in de Vuelta.

Steven Kruijswijk verloor in de finale de aansluiting. Hij verloor 13 seconden op de eerste groep, waarin onder meer Wout Poels en Wilco Kelderman zaten.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties