Viviani sprint naar zege in Hamburg, Groenewegen derde

Geplaatst op zondag 20 augustus 2017 om 17:01

Foto: © Getty Images for IRONMAN

Elia Viviani heeft de EuroEyes Cyclassics Hamburg gewonnen. De renner van Sky won na een wedstrijd van 220,9 kilometer de massasprint. Hij klopte Arnaud Démare en Dylan Groenewegen.

 Tijdens een regenachtig eerste wedstrijduur gingen de Pool Kamil Malecki (CCC Sprandi Polkowice) en de Rus Nikolay Trusov (Gazprom-RusVelo) op avontuur. De twee kregen de zegen van het peloton en zouden een maximale voorsprong van meer dan acht minuten bij elkaar rijden. Het peloton vond het op dat moment genoeg en verhoogde het tempo. Met nog honderd kilometer te gaan had het duo nog 3,5 minuut voorsprong over. De twee zouden al vroeg ingelopen worden. Op 58 kilometer van het einde werden de vluchters samen met de kort daarvoor aangesloten Moreno Moser (Astana) ingerekend.

Een nieuwe kopgroep ontstond toen tien kilometer later Truls Korsæth (Astana) een versnelling plaatste. Hij kreeg Silvan Dillier (BMC) en Jonas Koch (CCC Sprandi Polkowice) met zich mee. De drie kregen echter niet veel ruimte van het peloton. Tijdens de laatste beklimming van de Waseberg werden de drie ingelopen.

Het peloton scheurde in verschillende groepen uiteen. Aan kop ontstond er een groep met onder meer Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven en Alexander Kristoff. De nieuwe leiders hadden een voorsprong van ongeveer twintig seconden. Op vijf kilometer van het einde volgde er echter een hergroepering, waarna het wachten was op de massasprint.

Een grote groep zou gaan sprinten voor de overwinning, al hadden de ploegen moeite om de treintjes te formeren. In de chaotische sprint die volgde, drukte Viviani na een sterke lead-out van ploeggenoot Danny van Poppel zijn wiel als eerste over de finish.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties