Marianne Vos verovert eindzege in Ladies Tour of Norway

Geplaatst op zondag 20 augustus 2017 om 15:26

Foto: Marcel Koch

Marianne Vos heeft in Noorwegen het eindklassement van de Ladies Tour of Norway gewonnen. De renster van WM3 verdedigde in de 156,6 kilometer lange slotrit naar Halden met succes haar leiderstrui. De dagzege ging naar Megan Guarnier, voor Ellen van Dijk en Vos.

De etappe werd gekleurd door een vlucht van de Litouwse Daiva Tuslaite, de Noorse Ingrid Moe en de Australische Lisen Hockings. De drie reden een maximale voorsprong van 3,5 minuut bij elkaar, maar zouden het niet tot het einde volhouden. In de finale voegde Rachel Neylan (Orica-Scott) zich bij de laatste overgebleven aanvalster Hockings, om er vervolgens alleen vandoor te gaan. De Australische reed in de finale lang alleen vooruit, maar kreeg op zeven kilometer van het einde gezelschap van Ellen van Dijk.

De twee slaagden er echter niet in om voorop te blijven. Op vier kilometer van de finish volgde een hergroepering met het door Marianne Vos aangevoerde peloton. Linda Villumsen plaatste met iets meer dan een kilometer te gaan een late aanval. Een paar honderd meter voor het einde werd ze ingerekend. Van Dijk ging vroeg de sprint aan, maar Guarnier kwam in de laatste meters alsnog langszij.

Vos houdt in de eindstand dertien dellen over op Guarnier. Ellen van Dijk eindigt de rittenkoers als derde. Vos wint ook het puntenklassement. Het bergklassement gaat naar Janneke Ensing.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties